Veelgestelde vragen | Huis van Verhuur

Is het verplicht om in te schrijven alvorens te kunnen bezichtigen?

Het inschrijven is niet verplicht. Om een juiste selectie te maken is het voor het Huis van Verhuur en de eigenaar van de woning wel belangrijk om te weten wie er komt bezichtigen. Is het voor u niet mogelijk om middels de reguliere weg in te schrijven en de benodigde gegevens aan te leveren, neemt u dan contact met ons op. Wij verwachten wel een inschrijving van u als u een woonruimte toegewezen heeft gekregen.

 

Welke totale kosten kan ik verwachten als ik via het Huis van Verhuur een woning huur?

Huis van Verhuur berekent geen kosten voor het inschrijven en geen administratiekosten en/of bemiddelingskosten kosten voor de huurder. Wanneer u een woning via Huis van Verhuur gaat huren betaalt u alleen de eerste maand huur vooruit samen met de waarborgsom. Zie hiervoor ook de voorwaarden.

Indien u Huis van Verhuur nadrukkelijk vraagt op zoek te gaan naar woonruimte, kunnen er bemiddelingskosten in rekening worden gebracht als de gevonden woning niet uit ons eigen woningaanbod komt. In dat geval voert Huis van Verhuur als aanhuurmakelaar geen werkzaamheden uit voor de verhuurder, maar alleen voor u als huurder.

 

Screenen jullie potentiƫle huurders?

Ja wij screenen potentiele huurders. Voordat we de huurovereenkomst opstellen verzamelen we alle antecedenten. Deze controleren we bij verschillende instanties. Ook kunnen we gebruik maken van een screening via Controle Huurders. Voor meer informatie over deze screening kunt u kijken op www.controlehuurders.nl

Daarnaast kan het voorkomen dat we periodieke controles uitvoeren tijdens de huurperiode.

 

Wat gebeurt er als meerdere mensen dezelfde woning willen huren?

Mochten er meerdere kandidaten zijn dan is het aan de eigenaar om de selectie te maken, de eigenaar kijkt dan ook naar de aangeleverde antecedenten.

 

Kan ik individueel bezichtigen met een makelaar van Huis van Verhuur?

U kunt alleen individueel bezichtigen indien u ons een zoekopdracht geeft voor het vinden van een passende huurwoning. Bij ons eigen aanbod geldt dat u zich kunt aanmelden voor een bezichtiging echter is het mogelijk dat er ook andere geïnteresseerden aanwezig zijn.  

 

Hoe kan ik bij Huis van Verhuur betalen?

Betalingen kunnen bij Huis van Verhuur alleen worden gedaan middels overschrijving per bank. Zowel contant betalen als pinnen is bij ons niet mogelijk.

 

Kan ik huurtoeslag op een huurwoning aanvragen?

Dit is afhankelijk van de woonruimte, bij de aanbiedingsteksten staat dit beschreven.

 

Ik ben zelfstandig ondernemer, kan ik bij Huis van Verhuur huren?

Ja dat kan. Net als in een loondienstsituatie moet het Huis van Verhuur wel de eigenaar goede en juiste inkomstengegevens kunnen overhandigen. In geval van zelfstandigheid is het inzichtelijk maken van een winst- en verliesrekening afdoende.

 

Is een voor- en eindinspectie verplicht?

Het is voor u als huurder verstandig om misverstanden te voorkomen om de inspecties te laten uitvoeren. Op basis van de uitslag van de inspectie wordt de woonruimte opgeleverd en de waarborgsom afgehandeld.

 

 

Copyright © 2020. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy